Пълнени кюфтета с картофи и кашкавал
Кошнички от кайма с плънка от картофено пюре с кашкавал, изпечени в доматен сос на фурна.
Необходими продукти:
- 750 г картофи
- вода + сол за варенето
- 450 г кайма
- 1/2 глава червен лук или 1 глава лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 200 г тиквичка
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- щипка индийско орехче
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1-2 с.л. олио
- 40 мл мляко + сол и пипер
- 150 г твърд кашкавал, моцарела или друго твърдо жълто сирене по избор
- 2 с.л. доматен концентрат
- 200 мл вода
- магданоз за поръска при сервиране
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, нарежете на едро, измийте и изсипете в тенджера. Залейте с вода, добавете 1 ч.л. сол и кипнете на силен огън. Намалете котлона на слаб и варете 20-25 минути под капак.
2. През това време пригответе месната част. Изсипете каймата в купа и рендосайте отгоре тиквичката. Добавете намачкания чесън, наситнения лук, солта, двата вида пипер и индийското орехче. Замесете всичко заедно.
3. Намажете тава с олио. Оформете 6 топки от каймата и ги прехвърлете в тавата. Вътре дооформете на дебели кюфтета, като направите борд, а в средата оставите падина. В нея трябва да сложите картофените кюфтета, така че нека бъде по-голяма.
4. Сварените картофи намачкайте с млякото, сол и пипер. Рендосайте кашкавала, заделете си 20-30 грама от него, а останалото добавете в мачканите картофи и разбъркайте. Оформете 6 топки от сместа и ги разпределете в гнездата от кайма. Отгоре поръсете по съвсем малко рендосан кашкавал, колкото да образува апетитна коричка.
5. Разбъркайте доматения концентрат с водата и сипете на дъното на тавата.
6. Печете за 35 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След изваждане разпределете в порции и поръсете с листенца магданоз.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ