Пълнени картофи с бекон и зеленчуци
Печени картофи с плънка от бекон и кашкавал със зеленчуци и майонезен сос.
Ето поредната хитра и много вкусна идея на кулинарните експресионисти от готварския канал във v-box7 - foodfactory. За да си направите този елементарен хранителен шедьовър вземете два големи картофа. Е, може и повече, ако очаквате гости - времето за приготвяне не се променя, независимо от броя на порциите, така че можете да се застраховате. Та, вземете картофите, увийте ги в алуминиево фолио и запечете на фурна за 1 час и 15 минути. През това време си наситнете останалите продукти - зелени чушки, бекон, кисели краставички. Рендосайте кашкавала и си прогответе подправките - сол, черен и червен пипер. Можете да импровизирате и с лют пипер. Аз лично бих добавила и гъби от консерва или сладка царевица от консерва към рецептата.
След като картофите се изпекат, изрежете капачетата им и издълбайте част от сърцевината, както е показано във видеото. После смесете картофената сърцевина с наситнените продукти, подправките, рендосания кашкавал, малко масло и майонезата и напълнете картофените кошнички. Запечете още. Накрая сервирайте с още масло и наситнени пресни подправки. Как може човек да не си отвори една бира при такова табиетлийско мезе?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ