Пълнена тиква цигулка с леща и гъби
Печена тиква със зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- 1 тиква цигулка, разрязана надлъжно наполовина
- 200 г леща (от консерва)
- 1 глава червен лук
- няколко гъби печурки, нарязани наполовина
- 150 мл гореща вода
- сокът от половин лимон
- 1 с. л. канела
- 1 с. л. семена от кимион
- 1 с. л. млян кимион
- 1 ч. л. червен пипер
- щипка лют червен пипер
- 1 с. л. мента
- 1 с. л. магданоз
Начин на приготвяне:
1. Поръсете двете половинки тиква със зехтин и печете в продължение на половин час на температура 190 °С. Когато тиквата се опече, изгребете месото от двете парчета.
2. Запържете лука и подправките. Добавете лещата, месото от тиквата и вода. Оставете да къкри, докато водата почти напълно се абсорбира.
3. Прибавете лимоновия сок и подправките, след което напълнете всяка от двете половинки тиква със сместа. Печете още 15 минути и сервирайте със салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ