Пъдпъдъчи яйца по китайски
Лесно | Порции 10 броя
| Видяна: 1180
Мариновани варени яйца със соев сос, джинджифил и чесън.
Необходими продукти:
- 10 пъдпъдъчи яйца
- 100 мл соев сос
- 100 мл приготвен черен чай
- 5 грама джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 2-4 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете пъдпъдъчите яйца.
2. Смесете в касерола соевия сос и черния чай. Сложете да се подгряват.
3. Рендосайте на ситно ренде джинджифила и наситнете чесъна. Добавете ги заедно с черния пипер при соса и засечете 3 минути след като заври.
4. Обелете яйцата и ги сложете в купа. Залейте с врелия сос и приберете в хладилник за 1-2 часа.
5. Извадете яйцата от маринатата и ги подсушете. Сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ