Регистрация

Пуешко с картофи, лук и кисели краставички

Пуешко с картофи, лук и кисели краставички
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 930

Ястие с месо от пушеки бут с лук, картофи, кисели краставички и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 700 г картофи
  • 500 г месо от пуешки бут
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 250 г кисели краставички
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 350 мл вода
  • 2 скилидки чесън
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пуешкото месо нарежете на хапки, лука - на полумесеци, киселите краставички - на ситно и на финала - картофите обелете, измийте и нарежете на жулиени.

2. В голям тиган с незалепващо покритие сипете олиото, сгорещете на силен огън и изсипете картофите. Гответе 4 минути, обърнете и гответе още 4 минути. След това намалете огъня и гответе 12 минути като обръщате на всеки 3 минути. Готовите картофи извадете в отделен съд.

3. Изсипете в тигана месото и гответе 6 минути при периодично бъркане на силен огън. Добавете лука и гответе още 3 минути като бъркате.

4. Оформете кладенче в средата на тигана и изсипете в него доматения концентрат и киселите краставички. Внимателно ги размешайте с цялото ястие. Овкусете със сол и пипер, залейте с водата и добавете дафиновите листа. Щом закипи, намалете огъня на слаб, сложете капак и оставете да се готви 15 минути.

5. Изсипете картофите в ястието, размешайте и отново сложете капака. Гответе още 15 минути. Пробвайте картофите дали са се разварили добре.

6. Добавете наситнения чесън, опитайте на подправки и разбъркайте. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта