Регистрация

Бързи картофи с наденички и бира

Бързи картофи с наденички и бира
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5906

Печена наденица с картофи в бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Това ястие готвя на половинката си когато съм на по-лек хранителен режим, а мъжът не може да живее като тревопасно дълго време. Работата в кухнята е свършена за 20-тина минути и ето време за шетане докато делничната вечеря се пече.

 

Необходими продукти:

  • 4 сурови наденици
  • 600 г картофи
  • сол, пипер, чубрица на вкус (аз ползвам готова подправка за барбекю)
  • допълнително малко лют пипер
  • 2-3 с.л. олио
  • 200 мл бира

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Ако не бързате, можете да ги накиснете във вода за 30-тина минути, за да си пуснат излишната скорбяла и вредности. После измийте и прехвърлете в йенска тенджера.

2. Овкусете картофите с подправки, като пресметнете, че това е продукт, който си изисква стабилно овкусяване, за да се усети.

3. Залейте с бирата и добавете мазнината.

4. Нарежете наденичките на големи парчета и разпределете върху картофите като ги понатиснете малко, за да се допрат и до бирата.

5. Сложете капака на тенджерата и бутнете във фурната. Включете на 200 градуса и печете 45 минути. След това отхлупете и запечете на 180 градуса за още 20-тина минути.

6. Сервирайте топло.

 

Наденица с картофи на фурна

Така изглеждаше ястието преди да влезе във фурната.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта