Пуешка кайма с портокал
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2874
Кайма с боб, грах и домати.
Необходими продукти:
- 250 г нетлъста пуешка кайма
- 200 г консерва боб канелини или друг боб от консерва по избор
- половин малка глава червен лук
- 4 с.л. замразен градински грах
- 6-10 чери домати, нарязани на половинки
- сокът и кората на половин портокал
- 2 с.л. сос от стриди
- 1 с.л. царевично брашно
- половин ч.л. от китайската смес от подправки “Пет подправки”
- малко олио
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте каймата в смес от соса от стриди, царевичното брашно, подправките и олиото поне 15 мин.
2. Изпържете лука, след това добавете каймата и оставете да покафенее на слаб огън.
3. Сложете боба, доматите и граха и разбъркайте за около 5 мин.
4. Добавете портокаловия сок и кората, покрийте с капак и оставете на огъня 15 мин. докато всичко се задуши.
5. Поднесете със задушен ориз.
Най-важните съставки
грах, лук, маслен боб, олио, портокалов сок, портокалови кори, пуешка кайма, сос от стриди, царевично брашно, чери домати
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ