Кайма Болонезе на фурна с яйца
Печена кайма със зеленчуци и яйца.
Бон Апети
Излъчен на 11.05.2017
Сос Болонезе е базов за десетки италиански солени ястия предимно с паста. Но освен сос, Болонезето може да бъде основно ястие, защото е италианския еквивалент на българската запръжка с кайма за мусака. В тази рецепта Лора и Стоян приготвят Болонезе като основа, върху която се пекат яйца. Получават се вкусни гнезда от кайма с апетитна коричка от пармезан.
Първо в дълбок съд се запържват лук, моркови, целина и чесън, към които се добавя смляното месо. То се овкусява с подправки и се превръща в сос с добавката на червено вино, смлени домати от консерва и телешки бульон. После къкри за 2 часа докато течността се изпари, а мръвките са идеално сготвени. Следва да прехвърлим каймата в тава, да оформим гнезда и да чукнем в тях по яйце. Поръсваме с настърган пармезан, запичаме на фурна и ястието е готово за хапване. Отнема бая време за готвене, но си заслужава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ