Професионални съвети за идеален рибен бульон
Рибена супа, приготвена по всички правила.
Домашна рибена чорба - за да си направите това вкусно удоволствие, има някои тънкости, които е добре да спазите. На помощ идва Ути Бъчваров, като показва как правилно се приготвя рибен бульон - за да бъде ароматен, да не съдържа неприятни лиги от рибата или да нагарча. Още преди същиснкото готвене, рибешките глави се почистват със сода, погасява с оцет и се махат горчащите хриле. После се пошира и чак след това се вари и то в компанията на зеленчуци и подправки, за да стане бульонът наистина качествен.
А докато рибата къкри, се прави запръжка - от джинджифил, люто чушле, чесън и по желание къри салца и кокосово мляко, което може да се замени с обикновена готварска сметана. Отделно на сух тиган се запича ориз. Готовият бульон се прецежда. Част от развареното месо на главите може също да се добави в него. Изсипват се запръжката и ориза и се готви до омекване на ориза.
А на финала се сервира с наситнен пресен магданоз и лимонова кора по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ