Регистрация

Пролетни рулца със скариди

Пролетни рулца със скариди
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3475

Екзотичен ордьовър от Далечния Изток.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 чаши зелева салата микс
  • половин чаша пресни бобени кълнове
  • половин средна глава лук, нарязан
  • ½ чаша нарязан зелен лук
  • 15 замразени, полуготови скариди
  • 3 с.л. сос Уорстършир
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • черен пипер на вкус
  • 4 разбити яйца
  • 40 яйчени кори за увиване
  • зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

1. Започнете, като сложите замразените скариди в купа с вода, за да се размразят. След като се размразят, нарежете ги на хапки. Оставете настрани. Смесете заедно зелето, кълновете и лука в голяма купа. Разбъркайте скаридите при тях, сложете уорстърширски сос, чесън на прах и черен пипер.

2. Изсипете целия микс в широк тиган с дълга дръжка и разбъркайте вътре четирите разбити яйца. Оставете всичко да къкри около 5 минути, като бъркате периодично. За да направите рулцата: смесете 1 супена лъжица царевично нишесте с 2 супени лъжици студена вода. Оставете настрани. Сложете 1 супена лъжица от микса със скариди в центъра на яйчената кора за обвиване. Завийте кората откъм единия към другия ъгъл и прегънете добре краищата, като капнете по малко от сместа с царевично нишесте в ъглите, за да залепнат добре. Повторете същото с останалите кори.

3. Сипете около 7-8 см зехтин в дълбок тиган за пържене, и загрейте на 175 градуса. Внимателно пуснете яйченото рулце в горещия зехтин и пържете, докато станат златисто-кафяви. Извадете и оставете да се отцедят върху хартиени кърпи.

4. Сервирайте с вкусен патешки сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта