Препечени филийки с яйца, кашкавал, домат и сос
Бърза закуска или обяд от топли сандвичи с препечени филийки в масло, доизпечени върху разбити яйца с добавка от плочки кашкавал и резени доматче.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- лют пипер на вкус
- сол и пипер на вкус
- листенца пресен лмагданоз
- 45 г масло
- 4 филийки тостерен хляб
- 2 ч.л. майонеза, кетчуп или барбекю сос
- 1/2 стръкче пресен лук по желание
- 1 чери домат
- 2 слайса кашкавалче за сандвичи
Начин на приготвяне:
1. Разбийтте яйцата в купа като ги овкусите със сол, червен и черен пипер. Добавете нарязания на ситно магданоз.
2. В тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см разтопете 15 грама от маслото на умерен огън. Запечете двустранно две от филийките, след това разтопете отново масло и запечете другите две филийки. Извадете от тигана.
3. Разтопете останалото масло и изсипете отгоре разбитите яйца. Върху тях положете една до друга две от препечените филийки. Оставете за 3 минути.
4. През това време нарежете на 4 кръгчета чери домата и си наситнете листенце пресен лук, ако ще слагате.
5. Захлупете филийките със стърчащите краища на яйцата. След това намажете хлебчетата с майонеза или друг сос по желание.
6. Положете върху филийките по слайс кашкавал за сандвичи, а след това подредете по две кръгчета чери домат. Отгоре захлупете с другите две филийки.
7. С шпатула разделете двата сандвича през яйцето между двете долни филийки, извадете двата сандвича в чинии и поднесете.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ