Регистрация

Предястие с пиле, гъби и майонеза

Предястие с пиле, гъби и майонеза
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1126

Руско мезе с майонеза, месо, зеленчуци и сини сливи, наподобяващо кората на бреза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама гъби
  • 300 грама пилешко филе
  • 3 яйца
  • 1 глава лук
  • 3-4 с.л. растителна мазнина за пържене
  • 100 грама сушени или пресни сини сливи без костилки
  • 2 краставици
  • 300 грама майонеза
  • магданоз и копър по желание и на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешкото и го нарежете на ивици.

2. Наситнете лука и го запържете до златисто в мазнината.

3. Нарежете гъбите на ивици и ги прибавете да се пържат към вече покафенелия лук.

4. Ако сливите са сушени, накиснете ги във вряла вода до отпускане. Ако са пресни, пропуснете тази точка.

5. Нарежете сливите на лентички.

6. Сварете яйцата до голяма твърдост и ги рендосайте.

7. Подредете салатата като в голяма купа най-отдолу сложите пилешкото месо, след това го залеете с малко майонеза, после добавите краставицата - след това - пак майонеза, следват гъбите и лука, майонеза, варените яйца, майонеза. Последния пласт хубаво се заравнява, а отгоре се редят лентичките сини сливи, които да наподобяват тъмните напречни черти по бялата кора на брезата. По желание се украсява допълнително с магданоз или копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта