Регистрация

Предястие с пилешко, майонеза, зеле и моркови

Предястие с пилешко, майонеза, зеле и моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1185

Руско мезе на пластове с печено пилешко, картофи, майонеза и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки пържоли от бут или гърди по около 200 г всяка
  • сол и пипер на вкус
  • зехтин
  • 1 глава червен лук
  • 4 картофа
  • 2 моркова
  • 200 г зеле
  • 150 мл майонеза
  • оцет

Начин на приготвяне:

1. Пуснете картофите да се варят необелени. Когато са готови - обелете, нарежете на кубчета и овкусете със сол и пипер.

2. Пилешките пържоли обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечете на наребрен тиган. След това нарежете на малки хапчици.

3. Морковите рендосайте, посолете, покапете с много малко оцет и дръпнете настрана.

4. Зелето наситнете и настискайте със сол с ръце.

5. Лука наситнете.

6. Сглобете салатата на редове като започнете с половината пилешко месо, след това лука и отгоре пласт намазана майонеза. След това картофите, половината зеле и пак майонеза. После останалото пилешко, морковите и майонеза. На финала покрийте салатата с оставащото зеле и отгоре намажете останалата майонеза. Салатата може да преседи в хладилник и става още по-вкусна.

7. Украсете преди поднасяне с резени моркови, пилешки хапки и заделени други съставки. Украсата е по избор и фантазия.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта