Предястие с нахут и спанак с крутони
Панцанела - салата с крутони, зеленчуци и варива.
Бон Апети
Излъчен на 02.03.2018
Салата от нахут със спанак, крутони и горчичен дресинг правят Лора и Стоян, като показват вид панцанела, с която можете да се заситите доста добре и е подходяща за диетично основно, предястие или пък гарнитура към месо. Постно и вкусно, ястието съдържа важни витамини и минерали, затова може да бъде част от вашия здравословен режим.
Първо си накъсваме хляб на парчета, поръсваме със сол, черен и пушен пипер, покапваме със зехтин и запичаме на 190 градуса за 10-тина минути. Получават се първични крутони с голями размери. Следва да се захванем със същинското предястие като нарязваме червен лук на полумесеци и го запържваме в сгорещен зехтин. Към него добавяме отцедени зърна нахут от консерва, сол и пипер, нарязан спанак и пресен лук. Готвим за кратко и махаме от огъня.
Правим дресинг от горчица, бял балсамов оцет, намачкана скилидка чесън и зехтин. Отделно си нарязваме репички на тънки шайби. Сглабяме блюдото като на дъното разпределяме нахута със спанак, отгоре покапваме с дресинга, след това редим резени репички и на финала нахвъляме парчетата запечен ароматен хляб. Сервираме в този първичен вид.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ