Праз супа със сметана и бекон
Зеленчукова супа с крутони и бекон.
Бон Апети
Излъчен на 11.01.2018
Сгряваща супа с праз лук, картофи и грах готвят Лора и Стоян, като превръщат тази домашна чорба в истинско съвършенство, глезейки ястието с добавка на сметана и пилешки бульон и поднасяйки го в компанията на пикантни крутони и печен на сух тиган бекон. Така нежната текстура на храната се оценява най-истински, а комбинацията от вкусове създава усещане за лукс.
Първо се нарязват праза и чесъна и след това се задушават в масло директно в тенджерата, в която ще се готвят. Когато са омекнали, към тях се добавя пилешкия бульон, клонки мащерка и картофи, нарязани на кубчета. Готви се докато и картофите омекнат, после се маха мащерката, заделя се малка част от супата, а останалото се пасира. В пасираната чорба връщаме заделената и наливаме сметана. Добавяме грах и подправки на вкус и готвим още малко.
Отделно правим крутони, като покапваме нарязан на кубчета хляб със зехтин и го поръсваме със смес от чили на прах, лук на прах и чесън на прах. После запичаме за 10-тина минути на умерена фурна. През това време нарязваме бекона на лентички и запичаме на сух тиган. Връщаме се към супата, колкото да й добавим сол и пипер на вкус, след това сипваме в индивидуални панички и поднасяме с бекона и крутоните встрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ