Регистрация

Постни тиквички с ориз и бадеми



Постни тиквички с ориз и бадеми
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1494

Постни пълнени тиквички с резене, ориз и ядки върху лозови листа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.05.2017

Пълнени тиквички без месо готвят Лора и Стоян, като залагат на рецепта без животински продукти, приготвяйки елементарното българско ястие с луксозна нотка. Първо се правят лодки от тиквичките, като зеленчукът се разполовява по дължина и част от сърцевината се изгребва с лъжица.

Следва сглабянето на запръжката, за която се наситнява лук и резене, които се готвят в зехтин. Добавя се изгребаната сърцевина, бисерен ориз и зеленчуков бульон и ястието се готви до разваряване на ориза. Следват ароматната и хрупкавата нотка - първата идва от копър, магданоз и мента, а втората - от добавката на бадеми. С така направената смес се пълнят тиквичките, които полягат върху постеля от лозови листа. Заливат се с бульон и се пекат под фолио, за да останат крехки и сочни, а плънката мека и приятна. При сервиране моежте да ги поръсите с настинени пресни зеленини и да покапете със студено пресован зехтин.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта