Постна супа с праз и кореноплодни зеленчуци
Веганска супа с пащърнак, моркови, праз и гъби.
Бон Апети
Излъчен на 16.11.2017
Гъста засищаща постна супа с много продукти готвят Лора и Стоян, като залагат на смесица от голямо количество разнообразни зеленчуци с гъби и тофу. А за да е още по-питателно ястието, добавят и паста орикети. Вместо нея обаче можете да сложите обикновени макарони, мидички и дори фиде.
Първо в сгорещен зехтин се запържват наситнени праз лук и чесън, добавят се нарязан на кубчета пащърнак, нарязани на шайби моркови, нарязани косо стебла целина и нарязани на четвъртини печурки. След като се запържат зеленчуците до хрупкавост, се налива зеленчуков бульон и се оставят да покъкрят.
Към бульона влиза пастата, после замразени зрънца грах и накрая и листенца спанак. След като е готово ястието, се подправя семпло само със сол и пипер. Но поднасянето е малко по-пищно, защото преди сервиране се запържват кубчета тофу, които полягват върху разпределената в индивидуални порции супа. Можете да пропуснете завършека, ако смятате, че народният вариант ще ви бъде достатъчно питателен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ