Постна супа с елда и зеленчуци
Варена елда със зеленчуци на супа.
Постните супи с изобилие от зеленчуци са полезна храна за диети. Особено леки са те, когато в тях няма животински продукти, а засищането идва от полезни съставки като елдата например. Така можете да избегнете и сервирането на хляб с обедното предястие, а обявявайки го за основно, със сигурност ще се погрижите и за стройната си фигура.
Сложете литър вода да загрява и през това време започнете да режете продуктите и да ги прибавяте веднага щом са готови. Така няма да губите време и ще гарантирате достатъчна продължителност на готвенето на всеки от тях. Започнете с един-два картофа докато кипва водата - обелете ги и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете в тенджерата. Следват 1-2 моркова, също белени нарязани на ситно. После е ред на глава лук. След нея е един сочен домат и на финала в зеленчуковата редица - наситнена тиквичка. Остава само да измиете около 150 грама елда и да изсипете зърната в ястието. После оставете да се досготви за 25 минути. Преди да махнете от огъня посолете и опитайте на вкус. Можете да добавите още подправки по избор - пресен магданоз или черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ