Постна мисо супа с тофу и водорасли
Традиционна японска супа от водорасли с тофу и даши бульон.
Тази супа можете да си направите само ако разполагате с традиционни азиатски продукти за готвене. Даши, нори и уакаме вече се намират и в големите хранителни магазини тофуто е широко разпространено, а онлайн магазините предлагат всички от странните продукти. Истинската автентичност ще постигнете, ако си напазарувате от специализиран магазин за японски хранителни съставки.
Необходими продукти:
- 5 грама сушени водорасли уакаме + 200 мл вода
- 5 г сушени водорасли комбу или 1 лист нори кора за суши
- 1 л вода
- 1 с.л. микс подправки хондаши
- 70 г соево сирене - тофу
- 80 г мисо паста
- зелен лук - 1 перце за украса
Начин на приготвяне:
1. Изсипете уакамето в купа и залейте с 200 мл вода. Оставете настрана, за да набъбнат.
2. Сложете листа комбу или нори в тенджера и залейте с 1 л вода. Пуснете да кипва и извадете листа след като водата заври, но преди да се е разпаднал. Той е необходим само за придаването на специфичен вкус на бульона.
3. Добавете хондаши и разбъркайте. След 3-4 минути отпенете.
5. Нарежете соевото сирене на кубчета и прибавете в тендежрата.
6. Намалете огъня така, че едва да къкри ястието. Изсипете мисо пастата в голяма цедка, натопете я в бульона и бъркайте с лъжичка докато пастата изпадне през цедката в супата.
7. Отцедете уакамето от водата и прибавете в тенджерата. Оставете да къкри 5 минути и махнете от огъня.
8. Сервирайте с нарязани косо перца пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ