Регистрация

Постна зеленчукова яхния с картофи

Постна зеленчукова яхния с картофи
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1895

Пържени зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 картофа
  • 1-2 тиквички
  • 3-4 домата
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 3-4 с.л. брашно
  • 1 консерва (420 г) белени домати в собствен сос
  • 1-2 люти чушлета
  • сол и пипер на вкус
  • чубрица на вкус
  • пресен босилек
  • растителна мазнина за готвене (олио или зехтин)

Начин на приготвяне:

1. Пуснете картофите да се сварят, като внмавате да не ги преварите. Все пак ги очаква и втора термична обработка.

2. Доматите от консервата заедно със соса изсипете в тенджера с капак. Ако са цели или прекалено едри, ги нарежете на по-малки парчета. Не пускайте котлона под тенджерата - ще дойде и неговото време.

3. Тиквичката обелете, нарежете на кубчета и запържете в 1-2 с.л. растителна мазнина. Изсипете при доматите.

4. В същия тиган сгорещете 1 с.л. растителна мазнина и запържете нарязания на полумесеци лук. После и той отива в тенджерата.

5. Моркова рендосайте, запържете в същия тиган и изсипете при останалите продукти.

6. Пресните домати обелете и нарежете на кубчета. Тях не пържете, а директно добавете в ястието.

7. Същото направете и с лютите чушлета.

8. Сварените каротфи обелете, нарежете на хапки и запържете в 2 с.л. мазнина. После и тях пресипете в тенджерата и пуснете всичко да покъкри за 10 минути от завирането си.

9. През това време в прословутия тиган сгорещете още 3 с.л. мазнина и запържете в нея брашното. Щом започне да позлатява, налейте 1 черпак от доматения сос на яхнията и разбъркайте докато се разпаднат бучките. След това прелейте в тенджерата и гответе още 10 минути.

10. Наситнете босилека, като си запазите връхчета за украса при сервиране. Добавете го в ястието заедно с останалите подправки. Опитайте на вкус и след това можете да сервирате - както топло, така и студено.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта