Регистрация

Постен ордьовър с черен боб



Постен ордьовър с черен боб
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2179

Мексиканска бобена салата с черен боб, орехи и чили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.03.2017

Правим си бърза и лесна салата с черен боб от консерва и пикантна нотка. В чопър слагаме орехови ядки и към тях добавяме отцедените зърна боб от консерва. Следва да пюрираме заедно и да добавим чили на прах, пушен червен пипер и кимион. Така бобения пастет започва да ухае на скара, въпреки че в рецептата няма животински продукти. Добавяме пресен лук и лимонов сок и разбъркваме вскичко заедно.

Отделно придотвяме разполовени чери домати с босилек, а накрая сглабяме предястието. В листа зелена салата слагаме от бобената смес и отгоре редим ароматни чери домати. Това предястие може да мине и за елегантна гарнитура към някоя печена мръвка. Ако обаче сте на пости и искате да го използвате за основно, предвидете си двойно количество продукти и някакъв хляб, върху който да се намаже постния пастет.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта