Понички Окинава стил - подобие на родните бухти
Азиатски понички от бяло брашно с вкус на зелен чай или канела.
Понички Окинава стайл - пържени тестени хапки, приготвени по метод, който се използва отдавна в островната японска префектура. Но светът едва ли зане, че нашите баби така са правили любимите на внучетата си бухти едно време, без дори да подозират, че на другия край на северното полукълбо това е кулинарна традиция. Да - става въпрос за пържени тестени хапки, с които можете да закусите или да поднесете като десерт.
В купа се разбиват две яйца, добавя се 2/3 ч.ч. захар и 1 с.л. олио. Бърка се до сравнителна хомогенност. Във видеото готвачът работи на ръка, но в началото можете да ползвате и миксер за по-бързо. Следва да смесите 1 и 1/2 ч.ч. брашно с 1 с.л. бакпулвер и да пресеете при мокрите съставки. Вече с дървена лъжица тестото се дозамесва докато стане гладко и бучките се разпаднат.
Сгорещява се олио и с намазнени ръце от тестото се оформят топчета. Пържат се на маслена баня за по 6 минути на умерен огън. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия. А след това можете да импровизирате с украсата - да смесите пудра захар с канела или зелен чай и да оваляте хапките или съвсем да побългарите традицията като първо с пош вкарате по малко мармалад в сърцевината и след това поръсите с пудра захар за разкош. Ако искате по-здравословен завършек - покапете с мед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ