Регистрация

Пилeшка яхния с чушки и маслини

Пилeшка яхния с чушки и маслини
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2837

Пилешки бутчета с ориз и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ чаша брашно
  • 1 ч. л. червен пипер (или друг по ваш избор)
  • сол/пипер
  • 16 обезкостени пилешки бутчета без кожа
  • 3 с. л. зехтин
  • 3 червени чушки (камби), нарязани на ленти, с извадени семки
  • 3 зелени чушки, нарязани на ленти, с извадени семки
  • 4 счукани скилидки чесън
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 2 чаши маслини без костилки (аз използвам каламата)
  • ½ чаша стафиди
  • 2 чаши дългозърнест бял ориз (*готви се в съответствие с инструкциите)

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер и червения пипер. Добавете парчетата пиле и ги овъргаляйте, докато сместа ги покрие.

В голяма тенджера (чугунена, с дебели стени), нагрейте, при средна температура, 1 с. л.  зехтин и запържете пилешкото месо до кафяво за около 6-8 минути.

Прехвърлете парчета в чиния и оставете настрана.

Сложете чушките, чесъна, ½ чаша бульон, ½ ч. л. сол и ¼ ч.л. черен пипер в тенджерата.

Пържете, като остъргвате запечените кафяви парченца от дъното на съда, в продължение на 4-6 минути.

Добавете маслините, стафидите и останалата 1½ чаша бульон и оставете да заври. Поставете пилешките бутчета в тенджерата, сложете капака и оставете да ври на слаб огън 15 минути.

Отхлупете и оставете да къкри за около 15-20 минути, докато пилешкото месо се свари напълно и сосът се сгъсти леко. 20 минути преди яхнията да стане готова, пригответе и *ориза, в съответствие с инструкциите за готвене.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта