Регистрация

Пиле фрикасе с гъби, сметана и бяло вино

Пиле фрикасе с гъби, сметана и бяло вино
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1525

Пилешки хапки с бяло вино в сос с гъби и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 250 г печурки - пресни
  • 150 мл бяло сухо вино
  • 150 мл пилешки бульон
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 1-2 клонки мащерка
  • 150 мл сметана - готварска, млечна, незаквасена
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на хапки, гъбите на едро, а лука - на кубчета.

2. Поръсете пилешкото с брашно и разбъркайте, за да полепне по месцата.

3. Сгорещете олиото в голям тиган и запържете пилешките месца на силен огън за по 2 минути от страна, като обръщате.

4. Извадете хапките в отделен съд и намалете огъня на умерен. По дъното на тигана би трябвало да са останали загорели късчета брашно. Не ги чистете. Сложете маслото върху тях и бъркайте докато се разтопи. След това изсипете лука и гответе 3 минути докато стане прозрачен.

5. Намалете още малко огъня, прибавете гъбите и гответе докато омекнат - 3-5 минути. Залейте с бялото вино.

6. Щом виното заври добавете пилешките късчета и залейте с бульона. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче и пуснете клонките мащерка. Оставете да се готви 5-6 минути след кипване.

7. Налейте сметаната, оставете да се подгрее без да кипва, но да е близо до точката на кипене и махнете тигана от котлона.

8. Извадете клонките мащерка, добавете листата на 2/3 връзка магданоз (наситнени) и разбъркайте. Оставете да почива 3-4 минути. След това поръсете с останалия магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта