Пиле с три подправки по китайски
Сан бей жи - китайско пилешко ястие, наречено - пиле на три чашки.
Необходими продукти:
- 1 кг нарязано пилешко месо
- зехтин
- 1 чаша соев сос
- < 1 чаша сусамово олио
- 1 чаша оризово вино
- босилек
Начин на приготвяне:
1. Запържете пилето, докато покафенее, в тиган с малко зехтин.
2. Прехвърлете в тенджера и разбъркайте вътре соев сос, сусамово олио и оризово вино.
3. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути.
4. Отстранете соса, или запазете малко ако желаете. Разбъркайте с малко свеж босилек и сервирайте с ориз.
Забележка: обикновено използвам по-малко от 1 чаша сусамово олио, за да не става ястието толкова мазно. Също така, някои ресторанти го приготвят със захар, а не с оризово вино. Разбира се, аз често използвам сладко израелско вино, ако оризовото ми вино е свършило.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ