Регистрация

Пиле с лук и кашкавал в бял сос

Пиле с лук и кашкавал в бял сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 716

Пилешки хапки в брашнен сос с лук и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи глави лук
  • 4 с.л. олио
  • 600 г пилешки гърди
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. микс провансалски подправки (или си смесете сушени босилек, мащерка, риган и розмарин)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 2 с.л. брашно
  • 300 мл вода
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по избор
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на по-големи хапки без да изтънявате. Така ще останат сочни. Прехвърлете ги в купа, поръсете със сол, пипер и провансалски подправки, покапете с 2 с.л. зехтин и разбъркайте. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на тънки полумесеци. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на умерен огън и изсипете лука. Бъркайте 5 минути. Добавете кафявата захар и гответе още 3 минути. След това залейте с оцета, размешайте и прехвърлете лука в отделен съд.

3. В същия тиган сгорещете още 2 с.л. олио и изсипете хапките. Бъркайте и гответе 6-7 минути докато се запечатат от всички страни.

4. Разбъркайте брашното с водата и залейте пилешкото. Оставете да се готви докато сосът се сгъсти.

5. През това време рендосайте избраното от вас твърдо сирене.

6. Върнете лука в ястието, изсипете и кашкавала и разбъркайте. След 1-2 минути махнете от огъня.

7. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с листенца пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта