Пиле с лук и кашкавал в бял сос
Пилешки хапки в брашнен сос с лук и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 големи глави лук
- 4 с.л. олио
- 600 г пилешки гърди
- сол и пипер
- 1 ч.л. микс провансалски подправки (или си смесете сушени босилек, мащерка, риган и розмарин)
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. балсамов оцет
- 1 ч.л. кафява захар
- 2 с.л. брашно
- 300 мл вода
- 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по избор
- листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на по-големи хапки без да изтънявате. Така ще останат сочни. Прехвърлете ги в купа, поръсете със сол, пипер и провансалски подправки, покапете с 2 с.л. зехтин и разбъркайте. Оставете настрана.
2. Лука нарежете на тънки полумесеци. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на умерен огън и изсипете лука. Бъркайте 5 минути. Добавете кафявата захар и гответе още 3 минути. След това залейте с оцета, размешайте и прехвърлете лука в отделен съд.
3. В същия тиган сгорещете още 2 с.л. олио и изсипете хапките. Бъркайте и гответе 6-7 минути докато се запечатат от всички страни.
4. Разбъркайте брашното с водата и залейте пилешкото. Оставете да се готви докато сосът се сгъсти.
5. През това време рендосайте избраното от вас твърдо сирене.
6. Върнете лука в ястието, изсипете и кашкавала и разбъркайте. След 1-2 минути махнете от огъня.
7. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с листенца пресен магданоз.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ