Пиле с кисело зеле в гювеч
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 7393
Печено пиле по български, пълнено със зеле и булгур.
Пиле със зеле - една страхотна българска комбинация, особено подходяща за студените дни, когато към нея задължително върви и чаша руйно червено вино, от което кръвта ще закипи. Ако искате да си го направите съвсем по български, можете да печете ястието в гювеч, който ще му придаде типичната развареност на готвеното в този съд месо. Рецептата е лесна за приготвяне, а крайният резултат е типичен пример за родната кухня.
Най-важните съставки
булгур, джоджен, кисело зеле, лук, олио, пиле, пилешко месо, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ