Регистрация

Пиле с доматен сос и пържени яйца

Пиле с доматен сос и пържени яйца
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3514

Пилешко с ананас и кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 300 г домати от консерва
  • 100 г ананас
  • 50 мл кокосово мляко
  • 0.25 г магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • ½ глава лук
  • 2 моркова
  • сол и черен пипер на вкус
  • 3 с.л. зехтин

За яйцата:

  • 2 с.л. брашно
  • 6 яйца
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Запържете пилешките бутчета в зехтина за 2-3 минути от всяка страна.

2. Прибавете в тигана ситно нарязания лук и морковите.

3. Добавете 200 мл. вода и след като водата се изпари, прибавете отцедените домати, нарязания на кубчета ананас, кокосовото мляко, пресования чесън и магданоза.

4. Овкусете със сол и черен пипер и добавете вода ако е необходимо. Оставете да поври на средно силен огън за около 40 минути.

5. Сварете 4 яйца и ги обелете.

6. Другите две яйца разбийте, смесете с брашното, прибавете към тях сварените яйца и изпържете в нагорещено олио до златисто.

7. Разделете яйцата на четири и ги сложете в съда, в който се готви пилешкото да поврат заедно 5 минути.

8. Разпределете всичко в чинии и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта