Пиле с босилек по тайландски
Люти пилешки хапки с чили.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди
- червена чушка
- зелен (пресен) чесън
- прясно чили
- чили паста или чили сос
- джинджифил
- чесън
- лимонова трева (може и сушена)
- сусамово олио (или от гроздови семки)
- соев сос
- лайм
- пресен босилек (около шепа)
- кашу
Начин на приготвяне:
1. Счукайте скилидка чесън, парче джинджифил, чилито, кората на половин лайм и малко сусамово олио в саханче на паста. Нарежете пилешкото и го овкусете с чили соса. Оставете в хладилника за известно време.
2. Сгорещете олио в уока и запържете до омекване червената чушка, след това добавете месото. Разбъркайте и добавете чили бобената паста и соев сос на вкус. Добавете няколко стръка лимонова трева и овкусете със сол и бял пипер.
3. Добавете нарязан пресен чесън и кашу. Разбъркайте за още около минута. Ако предпочитате ястие с повече сос, преди да добавите пресния чесън и кашуто, налейте 1/2 ч.ч. пилешки бульон.
4. Извадете стръковете лимонова трева и изключете огъня. Поръсете с малко едро накъсани листа босилек.
5. Поръсете със сок от лайм или зехтин и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ