Пиле с бира
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 4457
Пиле с бира върху ориз.
Необходими продукти:
- 1 бутилка светла бира
- 500 г пиле
- 1 средна глава лук, нарязан на тънки филийки
- 1 с.л. нарязан чесън
- 1/4 ч.ч. тъмен соев сос
- сол и пипер на вкус
- 1 ч.л. пилешки бульон
- 1 ч.л. олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Сипете олиото в тиганче на средно силен огън и сотирайте лука до полу-прозрачност, заедно с нарязания чесън.
2. Добавете плешкото и изчакайте да побелее.
3. Добавете бирата и овкусете със соевия сос, солта, пипера и бульона.
4. Намалете огъня и оставете да къкри докато сосът се сгъсти и остане наполовина, а ако предпочитате и още.
5. Поднесете с варен ориз с малко масло и овкусен със сол и пипер, бланширани аспержи или други зеленчуци по избор.
Най-важните съставки
бира, лук, олио, пиле, пилешки бульон, пилешки бутчета, пилешки гърди, пилешко месо, сол и пипер, тъмен соев сос, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ