Регистрация

Пиле Кунг Пао

Пиле Кунг Пао
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4466

Вкусни и екзотични пилешки гърди с фъстъци и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг пилешки гърди, обезкостени и без кожа
  • 4 с.л. вино за готвене
  • 3 с.л. соев сос, плюс още 1 с.л. на вкус
  • 3 с.л. сусамово олио, разделено на две части
  • 2 с.л. царевично нишесте, разтворено в 2 с.л. вода
  • 1 с.л. чили сос, плюс още ½ с.л. на вкус
  • 3 ч.л. бял оцет
  • 3 с.л. бяла захар
  • 1 +1/2 с.л. смачкан зелен лук (може да добавите още на вкус)
  • 2 с.л. скълцан чесън
  • 85 гр нарязани фъстъци
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. В съд за мариноване или стъклена купа смесете половината количество соев сос, вино и сусамово олио.

2. Подгответе пилешките гърди като го нарежете на хапки. Наредете парченцата в съда и ги покрийте със соса. Оставете купата в хладилника поне за час, за да се маринова месото. Може да се остави и за по-дълго, дори да пренощува.

3. Смесете останалото вино, соевия сос и сусамовото олио в малка купа. Добавете също чесъна, захарта, оцета, зеления лук, фъстъците и нишестето. Сгответе соса в уок на слаб огън. Разбъркайте леко, за да пусне аромата и вкуса си.

4. Загрейте отделен тиган на среден огън, като покриете леко дъното с фин слой олио за готвене. Щом уокът, загрее сгответе маринованото пилешко, до побелване и докато сосът се избистри.

5. Сложете пилето в другия тиган, когато сосът пусне аромата си. Оставете ястието да къкри на ниска температура докато сосът се сгъсти, а пилешкото не се сготви напълно. Добавете още соев сос или чили на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта