Регистрация

Пиле зелен фасул

Пиле зелен фасул
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 12405

Зимна рецепта с пилешко месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 гр пилешко месо (от бутчета или гърди)
  • 1 буркан зелен фасул (може и замразен)
  • 1 глава кромид лук
  • 1 средно голям морков
  • 1 среден домат
  • 2-3 скилидки чесън
  • 5-6 лъжици олио
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 супена лъжица брашно
  • копър
  • магданоз
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, измиваме и подсушаваме.

В дълбок съд слагаме олиото да се загрее и запържваме пилешкото месо и дребно нарязаните лук, морков и чесън. След като се задушат изсипваме и зеления фасул. Поръсваме с червения пипер и солта, разбъркваме и заливаме с 2 чаени чаши гореща вода. Оставяме да ври на по-тих котлон за около 30-40 минути и малко преди до го махнем от огъня, сгъстяваме ястието с брашното, разтворено с малко хладка вода.

Ври още няколко минути, след което обилно наръсваме с копър и магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта