Пилешко филе с чушки и портокалов сок
Пилешки хапки в цитрусов сос със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 800 г пилешко филе
- 170 г лук
- 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка (около 250 г общо, ако са големи чушки, сложете по половин от всяка или се лишете от няккой от цветовете)
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. лимонов сок
- 150 мл портокалов сок
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. царевично нишесте
- 4 с.л. вода
- листата на няколко стръка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на парчета с размера на половин хапка. Чушките разделете на четвъртини по дължина и нарежете напречно на правоъгълници. Лука нарежете на кубчета.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете хапките пилешко филе за 6-7 минути при периодично бъркане на умерен огън. Извадете в отделен съд.
3. Изсипете лука на мястото на месото и гответе няколко минути до леко позлатяване. Добавете чушките и оставете за 3 минути. Поръсете солта и пипера, залейте с лимоновия и портокаловия сок и меда и кипнете.
4. Разтворете царевичното нишесте в 4 с.л. вода и залейте ястието. Разбъркайте хубаво и оставете на умерен огън до сгъстяване на соса.
5. Поръсете с листа магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ