Пилешко с масло по индийски
Индийско ястие с пилешки гърди в кисело мляко.
Необходими продукти:
- 2 пакета обезкостени пилешки гърди или бедра, нарязани на кубчета
- 1 с.л. куркума
- 2 глави лук, фино нарязан
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. неосолено масло
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 ч.л. ким
- 1 ч.л. смлян кимион
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. чеснова паста
- 1 ч.л. джинджифилова паста
- 1 ч.ч. обикновено кисело мляко
- 1 ч.л. чили на прах
- 1 с.л. смлян кориандър
- 1 голям домат, фино нарязан
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете 1 с.л. куркума, 1 ч.л. сол, 1 ч.ч. кисело мляко и нарязаното на кубчета пилешко.
2. Смесете хубаво и покрийте с найлоново фолио - сложете в хладилника и мариновайте няколко часа или цяла нощ.
3. В тиган, загрейте 2 с.л. олио и сотирайте лука до златисто-кафяво.
4. Прибавете чесъна и джинджифиловата паста.
5. Сложете доматеното пюре и гответе 5 мин.
6. Прибавете маслото.
7. Прибавете маринованото пилешко (заедно с киселото мляко) и разбъркайте.
8. Овкусете с гарам масалата, захарта, чилито на прах, кориандъра и кимиона.
9. Гответе на среден огън за 15 мин. и прибавете сол на вкус.
10. Украсете с пресни листа кориандър по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ