Регистрация

Пилешко с домати, босилек и кус-кус

Пилешко с домати, босилек и кус-кус
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4497

Пилешки бутчета с гарнитура от кус-кус и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилешкото:

  • 4 пилешки бутчета
  • зехтин
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1/2 глава лук, фино нарязан
  • 1/2 кутийка чери домати, нарязани
  • пресен босилек, нарязан
  • 2 ч.л. сос табаско
  • 2 малки червени чилита, нарязани

За кус-куса:

  • 100 г кус-кус, сварен
  • зехтин
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1/2 глава лук, фино нарязан
  • 1/2 червена сладка чушка, фино нарязана
  • 1/2 с.л. масло
  • 1/2 кутийка чери домати, нарязани
  • пресен босилек, нарязан
  • пармезан, натрошен

Начин на приготвяне:

На пилешкото:

1. Запържете в тиган на умерен огън месото за 2-3 мин. от всички страни в зехтин до покафеняване. Извадете и заделете.

2. Сотирайте лука и чесъна в зехтин.

3. Добавете пилешкото, чери доматите, босилека, соса табаско, чилитата и овкусете със сол и пипер. Добавете 1 с.л. гореща вода.

4. Намалете огъня и покрийте с капак. Гответе покрито за 5 мин., като разбърквате на всяка минута.

На кус-куса:

1. Загрейте фурната до 175ºС.

2. Запържете чесъна, лука и наситнената чушка в зехтин.

3. Смесете сварения кус-кус със зеленчуците, чери доматите, босилека и маслото. Добавете сол и пипер на вкус.

4. Печете 20 мин. и поръсете с пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта