Регистрация

Пилешко с гъби и амарето

Пилешко с гъби и амарето
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1594

Пилешки хапки в сметанов сос с масло и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешко филе (гърди или бут без кост, а може да смесите и от двете)
  • сол и пипер на вкус
  • 3 скилидки чесън
  • 100 г масло
  • 200 мл готварска сметана
  • 100 г кашкавал
  • 1 глава лук или няколко стръка пресен лук
  • 2 с.л. каперси (ако имате)
  • 100-120 мл ликьор амарето (с аромат на ядки)

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешкото месо, измийте, подсушете, нарежете на големи парчета и обтрийте със сол и пипер.

2. В тиган сгорещете половината от маслото и запечете пилешките месца от всички страни.

3. Преместете в тавичка за печене.

4. Наситнете гъбите. Ако използвате от малките - можете да ги оставите и цели. Лука нарежете на полумесеци или на кръгчета, ако готвите с пресен. Чесъна намачкайте на паста. Кашкавала - рендосайте.

5. Сгорещете останалото масло в тигана и в него запържете първо чесъна и лука, а после добавете и гъбите. След няколко минути махнете тигана от котлона, добавете каперсите и сметаната, сол и пипер на вкус и разбъркайте. Добавете амаретото и размешайте отново. Залейте подредените в тава пилешки мръвки и отгоре рендосайте кашкавала.

6. Запечете на 175 градуса до готовност. В зависимост от вида месо отнема между 20 и 40 минути.

7. Поднесете поръсено с пресни листенца магданоз или босилек.

Да ви е вкусно!

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта