Пилешко с бяло вино, гъби и чери домати
Пилешки гърди със зеленчуци и бяло вино.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 2 половинки от пилешки гърди (т.е. 1 комплект пилешки гърди общо)
- сол и пипер
- 100 мл сухо бяло вино
- 3 скилидки чесън
- 1/2 или цяло люто чушле
- 100-120 г черни маслини без костилки
- 12-16 чери доматчета
- 400 г пресни печурки
- 100 мл пилешки бульон (може и зеленчуков)
- листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Изсипете зехтина в тиган и сгорещете. Посолете пилешките грди от плоската страна и ги сложете с нея надолу в добре сгорещения съд. Намалете огъня на умерен и запечатайте за 2 минути. През това време посолете и изпъкналата страна.
2. Обърнете гърдите за 4 минути, след това отново върнете от първата страна за още 4 минути. Налейте бялото вино и оставете да покъкри 4 минути. После извадете в чиния.
3. В останалата мазнинка с вино в тигана запържете наситнения чесън за 2 минути, добавете наситненото чушле, гответе още 2 минути, добавете нарязаните на половини маслини, при нужда покапете със зехтин и гответе още 2 минути.
4. Добавете измитите и разполовени чери домати, гответе 3 минути, добавете и гъбите, нарязани на едро. Оставете да се готви 5 минути. Поъсете наситнен магданоз и разбъркайте.
5. Залейте с пилешкия бульон, при нужда добвете сол и пипер и върнете гърдите в ястието, като ги сложите отгоре на зеленчуците. Захлупете с капак и оставете на умерен огън за 6 минути.
6. Сервирайте гърдите върху канапе от зеленчуците. Поръсете с черен пипер и листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ