Пилешко със сметана, бекон и сирена
Пилешки хапки с бекон в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 200 г бекон
- 2 с.л. олио
- сол и пипер
- 1 глава лук
- 25 г масло
- 3 скилидки чесън
- 250 мл пилешки бульон
- 2 с.л. брашно
- 250 мл течна готварска сметана
- 150 г кашкавал
- 50 г пармезан
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на сочни хапки и обтрийте със сол и пипер. Покапете с олиото и запечатайте в сгорещен тиган до побеляване от всички страни. Извадете в чиния.
2. В същия тиган запечатайте и бекона, нарязан на ситни кубчета. Извадете при пилешкото.
3. Намалете огъня, добавете маслото и запържете в него наситнените лук и чесън.
4. Налейте бульона и щом кипне, на тънка струйка добавете брашното, предварително разбъркано в 5 с.л. вода. Бъркайте до разпадане на бучките.
5. Налейте сметаната и оставете да закъкри. Рендосайте кашкавала.
6. Добавете пилешкото и бекона в ястието и гответе 5-6 минути на умерена температура. Добавете 100 г от кашкавала и целия пармезан. Разбъркайте.
7. Добавете наситнените листа на магданоза, овкусете финално със сол и пипер и разпределете по порции. Поръсете с още кашкавал докато е топло.
8. Поднесете с гарнитура от варени или печени картофи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ