Регистрация

Пилешко със зелен фасул в масло

Пилешко със зелен фасул в масло
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1019

Пилешки бутчета със зелен фасул на тиган и фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 40 г масло
  • 1 кг пилешки бутчета (цели)
  • сол и пипер
  • 2 глави лук
  • 400 г зелен фасул
  • 3 яйца
  • лют пипер на люспи

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките бутчета на кълка и подкълка. Количеството е 3-4 бутчета.

2. Разтопете маслото в тиган с огнеупорна дръжка на умерен огън, сгорещете го и сложете бутчетата, като горната част първо трябва да е с кожата надолу. Поръсете отгоре сол и пипер. Гответе 4 минути, обърнете и гответе още 4 минути, пак поръсете сол и пипер, после пак обърнете и пак четири минути оставете да се готви и на финала обърнете и гответе последни 4 минути. Извадете в отделен съд.

3. Изсипете в тигана от готвенето нарязания лук, пържете докато стане прозрачен, добавете зеления фасул, поръсете сол и пипер на вкус и гответе 3 минути.

4. Дръпнете фасула с лук в едната част на тигана, а в другата започнете да редите бутчетата и да ги затрупвате със зеленчуците след това. Трябва месото да се окаже отдолу, а лукът и фасулът - отгоре.

5. Разбийте яйцата с малко сол в купичка и залейте с тях съдържанието на тигана без да разбърквате.

6. Прехвърлете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 10 минути.

7. След изваждане поръсете с лют пипер и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта