Регистрация

Пилешко и скариди на барбекю

Пилешко и скариди на барбекю
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2008

Скариди и пилешки гърди със сосове на барбекю.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За частта с пилето:

  • 1/3 ч.ч. кетчуп
  • 2 с.л. червено вино
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. сос Worcestorshire
  • 1/3 ч.ч. соев сос
  • 1 скилидка фино нарязан чесън
  • 1 ч.л. нарязан кориандър
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. канела
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • 800 г обезкостени пилешки гърди, без кожата

За почистените от вените и обелени скариди:

  • 1 ч.л. лют сос
  • 1 ч.л. цитрусов оцет
  • сол и пипер на вкус
  • 400 г скариди

Начин на приготвяне:

На пилешкото:

1. Смесете всички необходими продукти, освен пилешкото, на гладка смес.

2. Втрийте малко количество от соса в пилешкото и оставете върху средно сгорещен грил, като оставите месото да се сготви за около 3 мин.

3. Прибавете още сос от двете страни и обърнете да се изпече от суровата страна.

4. Свалете от грила, когато пилешкото се сготви напълно.

На скаридите:

1. Мариновайте скаридите в смес от лют сос, цитрусов оцет, сол и пипер за поне 30 мин.

2. Сложете скаридите на силно сгорещен грил, като оставите скаридите да се сготвят и от двете страни за около 2 мин., докато порозовеят и се отбележат следи от грила.

3. Подредете пилешкото и скаридите върху чиния и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта