Пилешки шишчета с бекон и ананас
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1546
Шишчета с пилешко и ананас.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди без кожа и кост (или месо от бутче, ако искате да е по-мазничко)
- 250 г бекон на слайсове
- 1/2 ананас или 1 консерва ананас
- 50 мл сос терияки
- 2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на хапки.
2. Прехвърлете хапките в купа, залейте с териякито и добавете намачкания на паста или пресиран чесън.
3. Смесете добре и приберете в хладилник за 3-4 часа.
4. Ананаса нарежете на кубчета.
5. Взимайте лента бекон (може да разполовите лентите, за да са колкото хапките по ширина) и увивайте в нея хапка пилешко. Набождайте на шиш като редувате с кубчета ананас.
6. Изпечете на скара, грил тиган или фурна.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ