Регистрация

Пилешки хапки с лук, боб и гъби

Пилешки хапки с лук, боб и гъби
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2282

Пържено пилешко с червен боб в гъбен сос с майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешко месо
  • 1 кутия червен боб
  • 1 консерва гъби по желание
  • 3 глави лук
  • майонеза и сол на вкус
  • масло или друг вид мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и гъбите на ситно.

2. Пуснете пилешкото да се вари и щом е готово и леко се охлади, го нарежете на малки парченца.

3. Запържете лука до златисто и щом покафенее, прибавете в него и гъбите.

4. Отворете бобената консерва и измийте зърната в гевгир под течаща студена вода. Отцедете добре и изсипете в купа.

5. Прибавете и запръжката от лук и гъби, след което в същия тиган запържете пилешките месца в малко масло.

6. Щом се охладят, добавете ги в ястието и овкусете с майонеза и сол.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта