Пилешки хапки с лук, боб и гъби
Пържено пилешко с червен боб в гъбен сос с майонеза.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко месо
- 1 кутия червен боб
- 1 консерва гъби по желание
- 3 глави лук
- майонеза и сол на вкус
- масло или друг вид мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и гъбите на ситно.
2. Пуснете пилешкото да се вари и щом е готово и леко се охлади, го нарежете на малки парченца.
3. Запържете лука до златисто и щом покафенее, прибавете в него и гъбите.
4. Отворете бобената консерва и измийте зърната в гевгир под течаща студена вода. Отцедете добре и изсипете в купа.
5. Прибавете и запръжката от лук и гъби, след което в същия тиган запържете пилешките месца в малко масло.
6. Щом се охладят, добавете ги в ястието и овкусете с майонеза и сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ