Регистрация

Пилешки сърчица с гъби и лук

Пилешки сърчица с гъби и лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1160

Пилешки сърца с майонеза и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пилешки сърчица
  • 300 г пресни печурки
  • 200 г кашкавал
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. масло
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • връзка пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Направете си заготовки за ястието, като си нарежете предварително продуктите както следва: сърцата разполовете, гъбите измийте и нарежете на полумесеци, а лука - наситнете.

2. Сгорещете в тиган олиото и запържете в него лука. Щом започне да покафенява, добавете маслото и сърцата. Гответе 3 минути при непрестанно бъркане на по-силен огън и след това намалете огъня, захлупете с капак и оставете да се готвят още 5 минути.

3. Добавете гъбите и захлупете отново. Те ще пуснат вода, ястието ще къкри и на 10-тата минута (ориентировъчно) можете да махнете капака, за да изври течността.

4. През това време не скучайте, а намачкайте чесъна на паста с малко сол, рендосайте кашкавала и наситнете копъра.

5. Когато ястието се е спасило от излишанта вода, махнете от огъня. Добавете чесъна, кашкавала, сол и пипер на вкус. Разбъркайте докато кашкавалът се разтопи. След това чак добавете копъра и майонезата и разбъркайте повторно. Опитайте дали е добре на подправки и ако ви допада, можете да сервирате. Компанията на препечен хляб не е излишна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта