Пилешки ролета с бекон и маскарпоне
Рулца от пилешки гърди с гъбена плънка и беконова коричка.
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди без кожа
- 8 лентички бекон
- 200 грама сирене маскарпоне
- 4 гъби печурки
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
В полиетиленов плик начукваме пилешките гърди. Наръсваме със сол и черен пипер. Нарязваме гъбите. На всяка една от пилешките гърди намазваме слой маскарпоне, нареждаме нарязаните гъби и завиваме на рулце. Около пилешкото месо завиваме две ленти бекон и защипваме с клечки за зъби, за да не се разпадне.
Готовите вече ролета нареждаме в предварително намазнена тавичка и печем на фурна, загрята на 250 градуса за около 35 минути.
Сервираме, като преди това сме отстранили клечките за зъби.
А после си сипваме и чаша хубаво вино към това неустоимо мезе!
Наздраве!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ