Регистрация

Пилешки кюфтета с чедър в обвивка от яйце

Пилешки кюфтета с чедър в обвивка от яйце
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1449

Котлети от пилешка кайма с плънка от кашкавал, забулени в яйчена обвивка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешка кайма или пилешко месо, което да смелите (можете да миксирате месо от гърди и бут, за да се получи по-сочно)
  • 2 филии бял хляб
  • 200 мл мляко
  • сол и пипер на вкус
  • 2-3 скилидки чесън
  • брашно (около 140 грама)
  • 320 г чедър
  • олио за готвене
  • 8 яйца + 16 с.л. мляко

Начин на приготвяне:

1. Пилешката кайма изсипете в купа. Хляба накиснете в млякото, след това отцедете и натрошете в каймата. Овкусете със сол и пипер и добавете намачкания на паста чесън. Замесете хубаво.

2. Чедъра нарежете на 8 кубчета. От това количество трябва да ви се получат 8 забулени кюфтета. Изсипете си брашно в голяма чиния.

3. Взимайте с влажни ръце от каймата, оформяйте плескавица в дланта си, слагайте в средата парче чедър и завивайте на кюфте. Поставяйте в брашното и действайте докато се изчерпа цялото количество. След това подсушете ръцете си и оваляйте хубаво кюфтетата в брашното.

4. Сгорещете олио в тиган. Нужна ви е мазнина колкото да покрива дъното. Запържете до златисто кюфтетата от всички страни.

5. Разбийте едно яйце с 2 с.л. мляко. Изсипете в тиган с незалепващо покритие и диаметър 24 до 26 см. Ще се получи нещо като палачинка. Сложете в средата ѝ кюфте и го завийте в нея като прегънете палачинката от всички краища върху кюфтето. След това го вземете, внимателно обърнете и поставете с прегъната част надолу в тава. Направете същото и с останалите кюфтета.

6. Щом сте подредили всички в тавата, пъхнете за 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Щом извадите, са готови за хапване.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта