Пилешки кюфтета по италиански
Топчета от пилешка кайма в сос с босилек, домати и чесън.
Кюфтенца от пилешка кайма с италиански подправки в доматен сос се готвят в канала Всегда Вкусно, за да представят апетитна рецепта за пикантни домашни мини кюфтета с чеснов дъх, люта нотка и апетитна коричка. Всеки може да сготви тази лесна храна и да зарадва семейството и близките си, а как се прави ястието, гледайте във видеото.
Каймата се замесва със сол, пипер, чесън на прах, магданоз, галета, лук и настърган пармезан. Добавя се яйце и продуктите се объркват заедно. Можете да оставите да почине докато направите соса. За него се запържва лук с чесън и доматен концентрат. Добавя се доматено пюре, регулира се със захар и се овкусява с босилек, сух чесън, сол и пипер. По желание се ръсва лют пипер.
От сместа с каймата се оформят 30-тина малки кюфтенца. Редят се върху набрашнена повърхност и се поръсват през цедка с още брашно. Готвят се в намазнен тиган на силен огън за по 2 минути от страна - колкото да се запечатат. После се потапят в ароматния доматен сос и се оставвят да къкрят под капак за 20 минути. А на финала имате страхотни домашни кюфтета. Списък с точните продукти можете да видите ТУК, а във видеото наблюдавайте как се прави тази кулинарна идилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ