Регистрация

Пилешки крилца Терияки

Пилешки крилца Терияки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 10456

Хрупкави пилешки крилца по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца
  •  1 бутилка сос Терияки
  •  малко соев сос
  •  зелен лук за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешките крилца и соса Терияки в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.

2. Загрейте фурната до 200°C. Намажете с олио тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата с маринатата в тигана и полейте със соев сос. Не използвайте много соев сос, тъй като сосът „Терияки“ също е солен.

3. Печете на 200°C за около 1,5 ч., като обръщате крилцата на всеки 10-15 мин. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 мин. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата по-често, за да не загорят. Гответе, докато крилцата станат готови.

4. За гарнитура можете да използвате зеления лук. Можете да гарнирате и с печено сусамово семе.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч. 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта