Регистрация

Пилешки крилца на грил по тайландски

Пилешки крилца на грил по тайландски
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3922

Печени пилешки крилца с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки крилца (или друго месо по ваш избор)
  • 1 с.л. сос от стриди
  • ½ с.л. соев сос
  • ½ с.л. захар
  • щипка сол
  • ½ с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. смлян бял пипер
  • 1 ч.л. счукан чесън
  • щипка стрит кориандър (по желание)
  • 1 с.л. олио (с което да се намаже пилето)

Начин на приготвяне:

Прибори: купа, дълбок съд, четка

1. Смесете в дълбок съд пилешките крилца с всички съставки с изключение на олиото и оставете месото да се маринова. Покрийте съда и оставете в хладилника за не по-малко от 2 часа (най-добре ги оставете да престоят една нощ).

2. Загрейте грила до 225°С.

3. Поставете внимателно крилцата върху грила и печете 15 минути. Към седмата-осмата минута ги извадете за малко, за да ги намажете с половината от олиото.

4. Обърнете ги и ги оставете да се пекат на грила за още 15 минути. Отново към седмата минута намажете всяко крилце с останалата част от олиото.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта