Пилешки карантийки на шиш
Пилешки шишчета с дробчета и сърчица, печени на грил.
Бон Апети
Излъчен на 05.06.2017
Топлото време ни приканва да нахвърляме парчета месо в марината и да се преместим от кунята на барбекюто, където да зацвърчат апетитни мръвчици, които да се превърнат в питателна и апетитна храна, носеща онзи специфичен дъх на нещо, сготвено на барбекю. И за да сме малко по-нетрадиционни, Лора и Стоян предлагат да си направим шишчета, но от пилешка карантия.
За целта правим два типа шишчета - от пилешки сърца и от пилешки дробчета. Нанизаните на желязото дробчета се намазват с олио и се пекат на скарата, а малко преди да са напълно готови, се намазват със светал соев сос, за да хванат апетитна коричка. Пилешките сърца обгрижваме малко повече. Те се мажат с ароматна паста от джинджифил, чесън, соев сос и кафява захар. Следва да се изпекат за кратко. Ако не обичате сочна и кървава сърцевина, можете да ги сварите преди печенето.
Най-накрая дробчета и сърчица се поднасят с препечен на грил хляб, намазан с чесън. Остава да си вземем любимия сос и да похапнем сладко-сладко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ