Пилешки дробчета с бира и ориз на фурна
Крехки и сочни печени пилешки дробчета с лук, моркови, ориз и бирен сос.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки дробчета
- 300 г ориз
- 1 глава лук
- 1-2 моркова
- черен пипер и сол
- щипка къри
- универсална подправка
- олио
- 300-500 мл тъмна бира
Начин на приготвяне:
Смилате лука и морковите в кухнески робот на ситно, после ги запържвате заедно с изчистения и измит ориз, добавяте подправките и изсипвате в тава. В дълбок тиган запържвате дробчетата за около 5 мин. Добавяте и бирата и с нея къкрят още 5 мин. Изсипвате ги в тавата при ориза. Добавяте още 2 ч.ч. вода и печете на 250 градуса докато оризът абсорбира водата. Дробчетата стават сочни и много вкусни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ